Мафиотският бос Матео Месина Денаро беше арестуван от карабинерите след 30 години укриване от правосъдието, предада италианската агенция АНСА.

Денаро е заловен в частна клиника в Палермо, Сицилия, където под чуждо име се е лекувал с химиотерапия от онкологично заболяване.

Син на стария мафиотски бос на Кастелветрано Чичо, исторически съюзник на клана Корлеоне на Тото Риина,  Денаро се укрива от лятото на 1993 г., след мафиотските нападения в Рим, Милано и Флоренция, припомня агенцията.

Шефът на мафията беше осъден задочно на доживотен затвор за десетки убийства, включително това на малкия Джузепе ди Матео, син на разкаял се мафиот. Детето беше удушено и разтворено в киселина след почти две години плен. Денаро е осъден и за нападенията през 1992 г., които струваха живота на съдиите Джовани Фалконе и Паоло Борселино и за атентатите в Милано, Флоренция и Рим през 1993 г., в които бяха убити десет души.

Той беше последният мафиотски бос от "първа величина", който все още се издирваше. В ареста му през годините са участвали стотици служители на реда. Той е сред рекордно дълго укривалите се от правосъдието заедно с Тото Риина, който се укриваше 23 години и Бернандо Провенцано, който успя да прави това 38 години, пише АНСА.