"Пари Сен Жермен" победи с 5:4 сборен отбор на саудитските "Ал Насър" и "Ал Хилал" в приятелски мач в Рияд, превърнал се в поредна битка между Лео Меси и Кристиано Роналдо. Макар и нещо като демонстративен двубой с неофициален характер.

Роналдо, който по-рано тази година стана част от "Ал Насър", вкара два гола, а Меси - един.

Първото полувреме на стадион "Крал Фахд", наскоро приел турнира за Суперкупата на Испания и съответния мач на Италия, завърши 2:2.

За френския тим точни бяха Лионел Меси и Маркиньос, а Кристиано Роналдо вкара два пъти. Аржентинецът откри резултата в 3-тата минута, №7 изравни от дузпа в 34-ата. Маркиньос беше точен в 43-тата, а Роналдо направи 2:2 в шестата минута на добавеното време.

Неймар пропусна дузпа за ПСЖ в края на полувремето, а Хуан Бернат от френския тим беше изгонен с директен червен картон заради груб шпагат срещу саудитския национал Салем Ал-Даусари.

Мачът се поднови с вихрено темпо след почивката, като Серхио Рамос в 53-тата отново даде аванс на гостите след асистенция на Килиан Мбапе, преди южнокореецът Хюн-Су Джан да се разпише с глава след корнер за 3:3.

Роналдо беше заменен в 61-ата минута, а минута по-късно Кристоф Галтие направи осем смени и играта напуснаха Меси, Неймар и Мбапе.

Игра с ръка на Али Ал-Булайхи даде право на гостите да изпълнят дузпа, която беше реализирана от Мбапе, преди Уго Екитике да увеличи преднината до 5:3.

В 94-ата минута Андерсон Талиска беше точен за домакините за крайното 4:5.

Това бе неофициален дебют в Саудитска Арабия на Роналдо, който направи силно първо полувреме. Часове след мача той публикува снимка в социалните мрежи, на която се е прегърнал с Меси. "Щастлив съм, че се видях със стари приятели", написа Кристиано.