"Левски" няма да играе в предвидени контроли с руските отбори "Спартак" (Москва) и "Урал" по време на подготовката в Дубай, съобщиха "сините" на официалния си сайт.

Преди седмица друг тим от Русия - "Краснодар", сам отказа мач с "Левски".

"Решението за тях бе взето с оглед осигуряване на възможно най-пълноценна подготовка на представителния отбор. Най-важното за нас обаче остава единството между клуб и привърженици. “Левски” е единен!", това гласи позицията от "Герена".

Въпросните проверки бяха обявени преди Нова година и предизвикаха голям отзвук в левскарските среди. Мнозина се обявиха против те да се играят, все още има спорове.

Аргументът на феновете, които негодуват е, че руският футбол е в международна изолация заради войната в Украйна и макар и да става въпрос за приятелски мачове налице е конфликтна ситуация. Има, разбира се, и морален елемент - той е основен всъщност, предвид корените на "Левски" като клуб, редят "сини".

Не става ясно дали клубът ще търси други отбори за съперници на датите, на които трябваше да играе с представителите на Русия.

До момента носителят на Купата изигра два двубоя в Дубай. Той победи с 2:1 местния "Ал Насър" и загуби с обрат с 2:3 от "Ал Кувейт".