Системи за ПВО се разполагат по покриви на сгради в Москва, съобщава Оперативният щаб на Въоръжените сили на Украйна в своя канал в приложението Телеграм.

Системите са от вида "Панцир" е една от тях се вижда върху многоетажно здание в руската столица на снимка, която щабът помества.

Украинският информационен сайт НВ съобщава, че в руските социални мрежи се разпространяват снимки как специални кранове качват военна техника на сградите със стратегическо значение в Москва.

Вероятно това са зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С1, които могат да бъдат част от системите за ПВО, пише сайтът.

Това става например върху покрива на сграда известна като бизнес център на "Тетеренски переулок" №8. "Новая газета Европа" посочва в Телеграм, че освен на този адрес кранове качват средства за ПВО и на покрива на Министерството на отбраната на "Фрунзенская набережная".

За струпване на военна техника и тежки кранове с номера от Западния военен окръг съобщи и руския телевизионен канал МСК1.RU. Официалното обяснение на военните на място било, че ремонтират покрива на сградата.