Германски гражданин беше арестуван на летището в Мюнхен по подозрение в държавна измяна, предполага се, че е бил във връзка със служител на разузнавателната служба за предаване на разузнавателна информация на Русия.

Това е втори арест във връзка с шпионаж в германските разузнавателни служби. Артур Е. е арестуван по подозрение в държавна измяна, когато е влязъл в Германия от САЩ, съобщиха следователите от Карлсруе. Той е бил сътрудник на задържан за шпионаж миналата година служител на разузнаването.

Според Федералната главна прокуратура в Карлсруе Артур Е. е заподозрян, че е бил свръзката между агента на Русия в германското разузнаване и Кремъл. Той лично е пренасял част от информациите и я е предавал на руските тайни служби.

Арестуваният мъж е германски гражданин и не е служител на тайните служби на Германия. Разследването се провежда в тясно сътрудничество с германската служба за външно разузнаване и Федералното бюро за разследване на САЩ.

През декември служител на германското разузнаване беше арестуван за предполагаем шпионаж в полза на Русия. Според главния прокурор Карстен Л. е обвинен в държавна измяна. Освен това се твърди, че е предал на руска разузнавателна служба информация, която е била държавна тайна.