Ученик извади газов пистолет и започна да го зарежда със сачми в час по история в 9 френска гимназия в София, предаде БНТ.

Учители са извели ученика от клас, след като съучениците му са се уплашили при вида на оръжието и са потърсили помощ.

Родителите на момчето отказали да дойдат, а случаят бил поет от полицаи на Първо районно управление.

"Полицаите проведоха своето разследване, разговаряха с ученика, установиха в неговата раница наистина наличие на газов пистолет. Имаше сачми, ученикът представи и документ за законно притежание на това оръжие", заяви Емилия Богданова, директор на 9-та Френска езикова гимназия в София, цитирана от БНТ.

"Той не е заплашил конкретно никого, по неговия разказ и по разказа на съучениците, но това не е причина децата да не се страхуват. Самият факт, че той притежава оръжие, вече е достатъчна заплаха. Това, което сподели самият ученик, е че след училище имал намерение да се разхожда в гората на Горна Баня и да стреля за упражнение", добави тя.

За случая се разбира от статус във Фейсбук, подписан от името на ученици 12-и клас, профил история.

"Осемнадесетгодишното момче не за първи път носи в себе си оръжия на територията на училището. Преди ученици от гимназията са го виждали да носи в чантата си ножове и боксове. Той неведнъж е проявявал агресивното си поведение към другите – дори е имало случаи, в които е отправял заплахи към свои съученици. Учителите са наясно с проблемното му поведение."

Училищното ръководство смята, че досега не е чувало ученикът да е носил в сградата оръжия като метален бокс или нож.

"Самият ученик е с проблемно поведение. В дадени моменти будещо въпросителни. Отдавна работим с този ученик и неговото семейство. Много е трудно. Два пъти сме се обръщали към семейството и социалните служби, но без резултат", каза Богданова.

На момчето е забранено да идва на училище до края на срока, който свършва във вторник. Той ще се обучава в домашни условия.