Щяло да има референдум за или против еврото. Българите ще трябва да си кажат тежката дума искат ли да се присъединим към еврозоната или предпочитат да се държим за гордия лев.

По принцип аз и без да питам българите, знам какво искат. Искат да получават заплати в евро, а да харчат в левове. И го знам, щото и аз това искам. И не само аз.

Петьо Еврото например питали ли сте го вече какво предпочита? Някой да му е плащал в левове, за да уреди някоя  и друга сделка? Ама без да го бие... Не сте чували, нали? Няма и да чуете.

А Катето Евро някой дал ли й е възможност да избира – Евро ли ще е и в бъдеще или ще е Лъв, като императора?

За Копейкин знаем – той вероятно и затова е инициатор на референдума. Толкова му е доядяло от тоя прякор, че иска всички да ви превърне в Копейкини.

Нали знаете стария трик на българската политика – ако сте се на...ли до шията, започвате да хвърляте лайна по противнкиа, докато накрая за публиката всички са овъртолени в екскременти и миришат зле от километри... Е, тоя път Копейкин е измислил как да вкара в тая елегантна битка и самата публика. Накрая всички ще дрънкат семки и копейки в джоба си и на никого няма да му е смешно.

Всички освен Копейкин и депутатите му, щото доколкото помня (а аз, за зла беда, много помня), спестяванията им са в евро. Това медиите го разкриха почти паралелно с факта, че са и ваксинирани срещу COVID точно когато правеха кампания срещу ваксините срещу COVID.

Референдумът срещу еврото доста ми прилича на цирка срещу ваксините, който разиграха, не само по лицемерната им позиция да ви убеждават вас, че са против, а под сурдинка да си се ваксинират и кътат евра в банките. А и организацията и на двете кампании е някак много добра - финансирана солидно като кампания, която си има начало и край, а посредата явно вървят едни парични трансфери от една далечна страна към сметките им. Интересното тук е единствено дали тия трансфери са във враждебна валута или са в копейки? Аз бих се хванала на бас, че сметките на някои от най-големите противници на еврото се пълнят с гнили западни банкноти.

Например драмата им с ваксините изведнъж приключи, вече не се обаждат по тоя въпрос. Или убежденията им са претърпели рязка смяна на посоката, или „аргументите“ са изчерпани и вече не постъпват при тях редовно. С това аз не искам да кажа, че всичко е за пари, приятели, в никакъв случай. Понякога е и за депутатски места.

Например смятам, че БСП са по-сложно скроени и участват на драго сърце в същите кампании, но с по-висши аргументи от презрените парични стимули. Те го правят за електорат. Не мисля обаче, че стратегията им е добре обмислена. Техният електорат, знаем, се топи бързо по демографски причини. При другите партии при големи разочарования избирателите изтичат от една формация в друга, а при БСП направо опъват петалата и отиват на едно по-добро място. На това му викам аз, „по-добре бих умрял, отколкото да гласувам за БСП“. И това от собствените ти фенове...

Та, в тая демографска ситуация не беше много интелигентно да си против ваксините, а също толкова не умно е и да си против защитата от домашно насилие.

Защото така освен пенсионерите, ще се лишиш и от една част от жените и кой ти остава като избирател? Белият, хетеросексуален мъж на средна възраст. А него откъде ли не го дърпат – едни кандидати за властта искат да го хвърлят в бой срещу Македония, други да ходи да се запише да брани Путин, трети го напъват да прави повече деца, за да увеличи бойната бройка на родината... Добре, че сме 2023 година и всичко вече може да се прави и в хоум-офис. И македонците да разгромим, и на руснаците да помогнем, и COVID-измамата да разобличим...

С тях ще се справим, ама със скакалците какво ще правим, и аз вече не знам. Сигурно сте чули, че Европата разреши да ядем буболечки. Тоест вече да намерите хлебарка в супата си в ресторанта или да ви продадат оплют от мухите хляб с видими крачета и мустачки от разни инсекти в него вече не е скандал, а европейска работа. Не, че досега не ни ги продаваха така, ама друго си е да са с печат от Брюксел. А и отваря нови възможности пред „Възраждане“, БСП и сродни.

Могат да обявят война на европейските скакалци и да поискат да ядем съветски такива. С мотото:

„Съветската хлебарка е най-тлъстата хлебарка.“

И

"Да съсипем западната икономика с български стотинки!"

На всичкото отгоре ще им се вържат достатъчно избиратели, ще ги вкарат във властта, и ще хрупат мравки по 60 лева фунийката, докато в парламента му'ат кюфтета от месо и си харчат еврата по Брюксел и Малдивите.