Федералното бюро за разследване претърсва дома на президента на САЩ Джо Байдън в източния щат Делауеър, предаде Би Би Си. Обискът е във връзка с разследването за неправилно съхраняване на класифицирани документи от държавния глава.

Адвокатът на Байдън каза, че претърсването е "планирано" и че се извършва "с пълната подкрепа" на президента.

(

Телевизионната верига Си Би Ес предаде, че обискът е свързан с по-широко разследване за боравенето с класифицирани материали.

Нямаше веднага коментар от ФБР.

Eкип на ФБР е претърсил жилище на Байдън в Рехобът бийч, Делауеър, предаде Си Ен Ен.

“По стандартните процедури на министерството на правосъдието, в интерес на оперативната сигурност и почтеността, то поиска да извърши тази работа без предварително публично оповестяване и ние се съгласихме да сътрудничим”, каза адвокатът Бил Бауър, цитиран от новинарския тв канал. “Претърсването днес е следваща стъпка в цялостен и навременен процес на министерството на правосъдието, който ние ще продължим изцяло да подкрепяме и улесняваме. Ще имаме по-нататъшна информация при приключването на днешното претърсване”.

Това е третият обиск в собственост на Байдън от федерални агенти, търсещи секретни документи.

По-рано ФБР претърси дома на семейство Байдън в Уилмингтън, Делауеър, където, както каза адвокатът му, се натъкна на много документи, съдържащи класифицирани материали.