Преди превземахме градове, сега - улици. Че даже даваме на украинците градове.

Това обяви руският водещ Владимир Соловьов в предаването си по "Россия 1".

"Воюваме ли в момента? Ако да - с какво и срещу кого? Ако наистина водим кампания и осъзнаваме, че "специалната военна операция" е приключила и воюваме с НАТО, тогава не трябва ли нещо да се реализира?".

След това пропагандистът вдигна децибелите.

"Германия предоставя танкове, майка ви. Германските фашистки копелета доставят танкове и тренират на тях бандеровски мерзавци. А ние им казваме: "Ха, тези танкове са говна. Ще ги унищожим всичките!" Разбира се. Борим се на линията на съприкосновението - сто метра насам, сто метра натам. И всеки път даваме отчет за това, което се случва".

Тук водещият навлиза в болна за него тема - тежкото актуално състояние на руската армия в сравнение с началото на инвазията, когато изглеждаше, че агресорът ще превземе Украйна за няколко дни.

"Ако по-рано говорихме за стотици километри, които сме превзели, за градове, които са под обсада. После за села. Накрая започвахме и да ги даваме: села, че и цял град - и то голям. Сега обсъждаме как да преминем от една улица на друга. При това пилеем мунициите си, пилеем 300 000, които преминаха през частична мобилизация. Ние ги пилеем. Те се измарят, необходима е ротация. Хората воюват, получават рани, разболяват се, загиват. Да, спасяваме ги. Да, загубите ни са малко, слава Богу (руските жертви във войната са поне 188 000, по данни на САЩ от януари 2023 г. - бел. ред.). Но има задачи за решаване".

Соловьов подчерта, че мисията на генералния щаб не е да "планира завладяване на улици".

"Задачата на генералния щаб са широките мощни операции, да пробият тук, после - там, пробив-шробив". Да, индустрията се раздвижи. Това е ясно. Но ние не воюваме с Украйна".