Неревоятният начин, по който това хлапе блъска барабаните - с цялото си сърце... Той направи впечатление на два пъти в двата идентични концерта през миналата година, които Foo Fighters организира с невероятна палитра от суперзвезди в памет на покойния им барабанист Тейлър Хокинс.

Шейн е направил впечатление и взе най-големия приз на Drumeo Awards за най-добро изпълнение на годината. Drumeo е може би най-популярната платформа за интернет уроци по барабани, припомня изданието Loudersound.com

"Той е член на нашето семейство. И трябваше да бъде тук с нас", казва Дейв Грол, точно пред да започне изумителното изъплнение на 16-годишния Шейн.

Ето така светът му обърна внимание...

Lodersound припомня, че на "Уембли" в Лондон тийнеджърът изсвири с бандата на баща си само My Hero и I'll Stick Around и отново My Hero на американската версия на концерта, провела се в Kia Forum, Ингълууд, Калифорния.

Ето какво каза пред CBS Стюърт Копланд – легендарният барабанист на Police, който се присъедини към Foo Fighters за две песни в калифорнийското шоу:

"Разплаках се... Той го има! Има такава мощ, ентусиазъм. Има постановката (в музикалния смисъл - позиция, б.р.) на баща си, музикалния език. Беше наистина емоционално да видя младия Шейн там горе!"

За наградите на Drumeo тази година бяха номиринари 75 барабанисти от 16 държави в цели 15 категории. Обявяването на изпъление на годината бе кулминацията след гласуването, проведено през декември.

Само за сравнение сред другите отличени на Drumeo Awards тази година са Чад Смит за Барабанист на годината за работата му не само с Red Hot Chili Peppers, но и с Ози Озбърн и Иги Поп, както и Травис Баркър  - Най-добър рок барабанист заради изявите с групата му Blink-182.

В по-лекия жанр Сара Джоунс е Поп барабанист на годината, Джулиана Мерело е същото - но в категория R&B/Hip Hop, а Аника Нилс - Барабанист на годината в съвременно изкуство.

Джаз барабанист нагодината е Тери Лайн Карингтън. Вижте я:

А пък, ако сте дръм маниак и разполагате с 2 часа без малко - тук може да изгледате целите награди на Drumeo: