Google спря продажбите на интелигентните очила Glass - един от технологичните продукти, за които може да се каже, че са изпреварили времето си.

Странно изглеждащите очила правят видеозапис със звук, свързват се с мобилния телефон и могат да го излъчват в реално време. Заедно с това те дават и визеална информация в периферното зрение за навигация, забележителности, както и текст от съобщения и електронна паща. Цялата им функционалност може да се управлява и с гласови команди.

Очилата доскоро се продаваха за 1500 долара, но почти навсякъде имаше отпор срещу тях с обвинения, че нарушават личното пространство, защото могат да снимат непрекъснато дори там, където това не е разрешено или без знанието на хората.

Използването им беше забранено в редица заведения и киносалони в САЩ и Великобритания, където са разпространени най-много.

Универсалният знак за забрана на използване на Google Glass.

Други просто не харесваха дизайна им, който определено не е най-добре премисленото нещо.

И все пак Google не спира продукта, а го поверява в ръцете на Тони Фейдъл, бивш шеф на компанията Nest, работил като дизайнер в Apple. Фейдъл ще реши дали ще има бъдещи продукти от тази линия и какви ще са те.

От Google не дават данни за продажбите на Glass, но според експерти става дума за няколко десетки хиляди бройки по цял свят.