В Русия и в окупираните територии на Донбас вдовици на убити войници получиха кожени палта. Снимки на доволните жени в траур бяха публикувани в руската социална мрежа "ВКонтакте" от блогъра Евгений Скрипник - съюзник на бившия лидер на бойците от ДНР Игор Гиркин.

Това прочетохте в Клуб Z на 7 февруари:

Разпространено е и видео на доволните вдовици, които благодарят за подаръците.

Но тази история няма "щастлив" край.

На 8 февруари една от жените, на име Валя, публикува в "Телеграм" съобщение, от което става ясно, че палтата са били отмъкнати веднага след заснемането на клипа.

"Не исках да говоря до последно, но все пак реших да го направя. Аз съм от лявата страна на видеото. Нашето семейство цял ден не може да се успокои - тези кожени палта ни бяха отмъкнати веднага след заснемането на клипа. Благодарихме на всички, особено на Олга Василева, но след заснемането, в момента, в който започнахме да се разотиваме, същата Олга Василева явно е казал на някой от снимачния екип да прибере палтата."

Валя обяснява, че някои от жените са успели да си тръгнат, но тя и поне още три вдовици не са имали този късмет.

"Тогава ни казаха, че ще ни дадат друг вид палта, много по-качествени. Поради някаква причина не ни отговарят цял ден на телефонните позвънявания, а после казаха, че е станала грешка и че кожените палта са били предназначени за други жени. Това е историята. Подозирам, че раздават палтата от ръка на ръка, за да направят клипчета".