Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола вярва, че клубът ще бъде оправдан по обвиненията за 115 нарушения на правилата за финансов феърплей на Висшата лига, които бяха отправени тази седмица.

Ако обаче клубът бъде признат за виновен, може да му бъдат отнети точки, че и да бъде изваден от английския футболен елит.

"Първата ми мисъл е, че вече бяхме съдени от УЕФА. И тогава имаше обвинения. Клубът доказа, че сме напълно невинни", каза Гуардиола на пресконференцията преди мача с "Астън Вила" този уикенд.

"Сити" бе наказан от УЕФА и изваден от евротурнирите, както и глобен, ала обжалва пред Арбитражния спортен съд, който отмени най-тежките санкции.

Треньорът разкритикува хората, които побързаха да хвърлят вина върху "Сити" - без да има доказана вина. Сред тях са останалите клубове от Висшата лига, които, поне според медиите на Острова, искат възможно най-тежко наказание. Техните босове се събраха на заседание в луксозен лондонски хотел.

Съдбата на хегемона на английския футбол в последните години е в комисия на Висшата лига. Той има право да обжалва пред друга инстанция.

"Имаме късмет, че живеем в страна, в която всеки е невинен до доказване на противното. А някои вече осъдиха клуба. Не знам какво ще се случи. Имаме добри адвокати и знам, че ще защитим позицията си.

Съдът ще каже какво ще се случи. Напълно съм убеден, че ще бъдем оневинени. Не мисля, че ще говорим за това всеки ден. Просто трябва да се съсредоточим върху работата си на терена", добави каталунецът.

Гуардиола увери, че няма намерение да напуска работата си. Такива спекулации вървят в медиите - че той ще си тръгне в момента, в който излезе наказание.

"Няма да мръдна от това място, мога да ви уверя. Искам да остана повече от всякога", каза той.