“Реал” (Мадрид) спечели за осми път Световното клубно първенство след 5:3 над “Ал Хилал” (Саудитска Арабия) на финала в Рабат (Мароко).

Саудитският тим показа, че заслужено спори за трофея - на полуфинала срази бразилския “Фламенго” - шампионът на Южна Америка, с 3:2. ”Реал” пък надви египетския “Ал Ахли” с 4:1.

Карим Бензема се завърна в състава на “Реал”, след като пропусна два мача преди това. И показа важността си за отбора, след като в 13-ата минута изработи първото попадение.

Той изведе зад защитата Винисиус Жуниор и бразилското острие откри резултата.

В ответната атака Лусиано Вието пропусна да изравни, но в 18-ата минута стана 2:0 с атрактивно изпълнение от въздуха на Федерико Валверде.

Тук мнозина може би са очаквали разгром или скучен край на сблъсъка, но се случи нещо различно - шоу. В 26-ата минута Муса Марега наказа разсеяната игра на защитата на “Реал” - 1:2.

В началото на второто полувреме Бензема вкара за 3:1, като този път Винисиус Жуниор му подаде. Федерико Валверде покачи на 4:1 само след още 4 минути, засичайки центриране от тъча на Дани Карвахал.

“Ал Хилал” не се предаде и върна един гол чрез Лусиано Вието, а в 69-ата Винисиус отбеляза второто си попадение и пето за “Реал” след подаване на Дани Себайос. Вието оформи крайния резултат в 79-ата минута след комбинация с Михаел Делгадо.

Минути по-късно “Ал Хилал” изтърва страхотна възможност за четвърти гол чрез резервата Насер ал Даусари.