юКомпанията "Еврохолд България" АД е предприела всички възможни към момента оперативни и правни мерки за защита интересите на акционери, кредитори и инвеститори.

Заявлението на компанията идва след разпространената в края на миналата седмица информация за координирана атака на служители на застрахователния надзор в Румъния срещу местното подразделение на "Евроинс". 

Всички дъщерни дружества на холдинга оперират нормално, пише в съобщението. 

"През последния отчетен период (към септември 2022 г.), "Еврохолд" регистрира най-добрите консолидирани резултати в своята история след силно представяне както на застрахователния, така и на енергийния бизнес на групата. Очакванията са тази възходяща тенденция да продължи и през следващите тримесечия. Търговията с финансови инструменти на дружеството на Българската фондова борса и на Варшавската фондова борса ще продължи в обичайния пазарен ритъм", посочват от компанията. 

В края на миналата седмица "Еврохолд България" съобщи за организирана атака срещу своето поделение "Евроинс Румъния".  

В сутрешната търговия на Българската фондова борса акциите на "Еврохолд България" паднаха с 1,14 на сто до 1,73 лева. Пред година книжата на дружеството се търгуваха на нива около 2,40 лева.

Все още не е ясно каква точно е атаката към компанията, но преди два дни бе съобщено, че тя заплашва финансовата й стабилност и може да потопи целия пазар.