Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов празнува вчера своя 60-и рожден ден.

Той даде обширно интервю пред БНТ, в което говори за кариерата си, а също така за управлението на футбола, бидейки първо вицепрезидент на БФС, а от дълги години и като президент.

60 години са много време. Със сигурност съм по-мъдър отпреди 10 години. Големите ни успехи в “Левски” - 3 купи през 1984 г., след това класирането за първото ми Световно в Мексико. Класирането в САЩ, голът на Емо на "Парк де Пренс", дузпите срещу Мексико, елиминирането на Германия... Много неща има", сподели той за футболния си път.

След което президентът на БФС отличи постижения на футболната централа и по негово време начело.

За най-голям успех смятам изграждането на тази база, без нито една стотинка държавна пара. БФС е бил финансово стабилен. Всяка година сме имали по-голям бюджет, въпреки некласирането на националния отбор. Един президент може да осигури условия на своите служители и национални отбори", добави той.

Ръководството на централата е правило компромиси спрямо клубовете и феновете, рече Михайлов:

Има много компромиси, които сме правили. Компромиси към клубовете, които се връщат към нас. Правим и компромиси към феновете. Не се сещам за нещо, което рязко е повлияло на клуб или служител. Грешката не е моя, че не можем да се класираме, но поемам отговорност в ролята си на президент.”

Горното за “повлияването” бе на въпрос дали отчита своя грешка по даден казус.

Според Михайлов БФС продължава да прави реверанси към клубовете, но те не ги оценяват:

На никого не се сърдя и много добре знам на каква позиция съм. Когато станах президент, победих Славков на конгрес, след това той ме поздрави и ми каза, че царската корона е тежка, обаче всяка година трябва да слагам по още един диамант.”

Михайлов планира да завърши мандата си като президент на централата, преди да прави дългосрочни планове.

Съмнявам се да водим такъв разговор на 65-ата годишнина. Всяко нещо има своя край. Имам мандат още 3 години, надявам се да си го изкарам. Аз съм избиран абсолютно честно и демократично в мажоритарен избор. Ще продължим да работим. На 65 най-вече да съм жив и здрав и тогава вече ще си говорим за лов и риболов", завърши бившият вратар.