Каталунското радио “Сер” съобщи, че в периода 2016-2018 г. от "Барселона" са превели 1,4 милиона евро на компания, в която съсобственик е Мария Енрикес Негрейра, бивш съдия в Ла Лига (1994-2018 г.).

Според медията от “Барселона” са направили преводите, за да "бъде сигурно, че ще има пълен неутралитет" при вземането на решения в мачовете на тима. Бизнесменът е и бивш заместник-шеф на Испанската съдийска комисия.

Клубът отрече това и заяви, че фирмата на Негрейра била наета, за да предоставя видеоматериали от млади играчи от други клубове в Испания. Според каталунците всичко, което те са изисквали от Негрейра, е "стандартна практика в професионалните клубове".

От “Камп Ноу" заплашиха и със съд радиото, което разпространявало невярна информация.

Президентът на Барса Жоан Лапорта нарече твърденията “целенасочени” и добави, че те излизат нарочно в този момент, когато тимът се откъсва на върха в класирането в Ла Лига. А утре му предстои първи мач с “Манчестър Юнайтед” от 1/16-финалите в Лига Европа.

"Не е случайно съвпадение, че тази информация се пуска сега. ФК “Барселона” и преди е ползвал услугите на външни консултантски фирми, за да получава информация за футбола в по-ниските нива в Испания, както и съдийски консултации, което правят и другите клубове в Испания. Изненадани сме от тези новини и ще защитим честта и интересите на “Барселона", заяви Лапорта.