Дружеството "Спортни имоти Българска армия" е вписано в Търговския регистър, като в него с по 50 процента дял участват държавата чрез Министерството на спрта и ЦСКА-София. За това информира клубът от Борисовата градина, отчитайки, че по този начин се сдобива със собственост върху ст. "Българска армия". 

Това се случва за първи път в историята, а значението му сега е с тежестта на поредна стъпка за изграждане на нов стадион на място на сегашния. 

Че този пореден етап е близо стана ясно миналата седмица, когато клубът внесе малко над 7 милиона като първа вноска от своята част от капитала на дружеството - около 28 млн. лева.

Сега се очаква "Спортни имоти Българска армия" да започне да подава документи за разрешително и виза за строеж.

Ето пълният текст на изявлението на ЦСКА-София:

"Армейци,

след дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си. Собственост, която ни се полага, но по една или друга причина не ни беше давана.

От днес официално съвместното дружество между ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на спорта се реализира. За нас тази крачка е историческа и поставя началото на реалния път към построяването на ново, модерно съоръжение, което да завещаем на нашите деца. Собствениците на клуба осигуриха финансовите средства за учредителната парична вноска в капитала. Бихме искали да поясним, че общата инвестицията за реконструкцията на стадиона не се изчерпва със сумата, необходима за капитала, а многократно ще я надхвърли.

Благодарим на министър Весела Лечева за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България.

Въпреки многократните критики и скептицизъм от свои и чужди, сме щастливи, че успяхме да се преборим в тази битка. Както многократно ви съобщавахме напълно честно и обективно – работата по стадиона във всяко едно направление не спря нито за миг, а първия плод от това берем днес. Благодарим на всички, които не се усъмниха в искреното ни желание да сбъднем тази наша, обща мечта. На скептиците искаме да кажем само едно – ЦСКА не може да бъде сломен!"