Том Джоунс ще има концерт на 19 юни в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от Fest Team и Live Nation. Събитието е част от световното му турне Аges and Stages.

С кариера, продължаваща повече от шест десетилетия, 82-годишният уелсецът е смятан за един от най-великите певци на всички времена.  Продал е над 100 милиона плочи и е носител на престижни награди.

Том Джоунс е добре познат с евъргрийн хитове като "Sex Bomb", "Delilah", "Mama Told Me Not to Come", "Green, Green Grass of Home". Той обаче е преди всичко разнообразен изпълнител с истинска ритъм енд блус душа, посочват организаторите.

Кариерата си той може да се похвали с множество отличия и признания, включително ценното рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 2006 г., награди BRIT, награда Silver Clef, престижната награда на Music Industry Trusts и награда Hitmaker от "Залата на славата на авторите на песни в САЩ".

Снима се и във филми - Mars Attacks на Тим Бъртън и Playhouse Presents: King of The Teds за Sky Arts.

Автобиографията му "Over The Top And Back" е бестселър, а издаденият през 2021 г. албум "Surrounded By Time" го направи най-възрастния певец, стигал до № 1 в класацията за официални албуми на Обединеното кралство и така изпревари по този показател Боб Дилън.