Класическият въпрос от едно време: Who, the Fu**, is Alice?! може да бъде формулиран по нов начин:

Коя, да му се не види, е тази Мая?

Отговорът е ясен - вдъхновителката на първия клип на изключително забавната банда "оХо". Моля да не се бърка с Устата, колкото и да е популярен той в дневния ред напоследък...

Членовете на група "оХо" са Владимир Самурков, Любен Обретенов, Георги Фидлер, Станислав Драгиев, Стоил Терзийски, Кремена Николова Миленкова и Явор Костов. Самурков е - както се казваше в един филм - "душата на оркестъра". Негова е и "Мая".

Видно е, че в бандата си нямат от онези хипстърски бради, татуси, панталонки, свършващи над глезена, и прически, завършващи с кукуриго... И едва ли се решили тепърва да покоряват световните сцени. Просто банда веселяци, която се забавлява. Засега - в рамките на цели 7 издадени песни под името на албум "Ойларипи". Може да го чуете напълно безплатно тук.

Ето как описва нещата Фидлер:

"Преди повече от година Сами (Vladimir Samurkov), с който приятелството ни датира на повече от 30г., след един туристически преход с алкохолен завършек ми се обади и ми каза "к...ле измислих 3 песни и искам да ги запиша".

Съгласих се на 6-ата секунда.

През годините сме си пожелавали някой ден да свирим и пеем заедно. Случи се. За няколко месеца от двама души станахме 7 човека!!! Имахме късмета да привлечем добри музиканти, но най-вече готини хора, които да споделят таланта си с нас!

Водени от чист хедонизъм, записахме албум и заснехме първия си клип на песента "Мая".

Приятно гледане!"

А иначе отговорът поне отстрани изглежда прост: Мая е онова доблестно момиче, което е склонно да прости. И да те прибере винаги, след като си се напил, задявал си някаква в асансьора, не ти е вързало и си отново на прага "с подвита опашка".

И понеже всяка симпатична история си има и едни изненадващи 2-3 кадъра, след като са минали финалните надписи и зрителите в киното вече са прави, ето ги: "Мая" никога нямаше да е толкова забавна без праскащия интересни акорди "Фендер телекастер" на колегата Любен Обретенов. Историкът на Клуб Z, запален коментатор и политически редактор е и сериозен китарист.

Колко от вас знаеха това?