Григор Димитров имаше на разположение два мачбола, но ги пропусна и отпадна на четвъртфиналите на турнира от ATP 250 в зала в Марсилия (Франция) с награден фонд 707 510 евро - 5:7, 6:3, 6:7 (6) срещу Александър Бублик.

Двате точки за спечелване на тежкия мач срещу машината за сервиси Бублик бяха в тайбрека на третия сет. Димитров не успя първо на свой сервис, за което помогна и подхлъзване. След това казахстанецът с руски корени се измъкна с начален удар и не след дълго на свой ред получи шанс да затвори равностойната битка.

В първия сет най-добрият ни тенисист допусна пробив за 5:6, след което Бублик сервира успешно, за да поведе.

В четвъртия гейм на втората част от 15:40 и след 3 двойни грешки на съперника си, Димитров спечели подаването му, а нататък не допусна срив, за да изравни след 6:3. 

Третият сет се разви напълно равностойно, достигайки до 6:6 без съществени проблеми за сервиращите.

В решителния тайбрек Григор направи минипробив за 3:2, но веднага след това Бублик изравни за 3:3. Димитров пак спечели подаването на противника за 5:4, след което достигна до двата мачбола при 6:4.

Жалко, можеше да си осигури втори пореден полуфинал. А Бублик ще се изправи срещу Хуберт Хуркач на полуфинал. Поставеният под номер 1 в схемата поляк се наложи над Микаел Имер (Швеция) с 6:3, 3:6, 7:6(6).