„Днес е ден за прошка и затова прощавам публично на депутата Христо Петров (харесван от мен изпълнител Ицо Хазарта) за това че е казал, че едва ли не строим паркинг в „Надежда“, защото той пише писма до общината. Ами не, не се случват така нещата в света на възрастните и в правовата държава, г-н депутат.“

Това обяви днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод интервю на бившия депутат от „Продължаваме промяната“ Христо Петров.

Пред бТВ по-рано днес Хазарта заяви, че в началото, когато влязъл в парламента, се ядосвал на избирателите от 25-и МИР, защото го занимавали с въпроси, които не са от неговата компетентност. Но после разбрал, че не е прав и един път „ей, така бесен“ отишъл в парламента и казал на сътрудника си да напише писмо до Йорданка Фандъкова и до кметовете на „Люлин“ и „Надежда“ за липсата на паркинг. Не казвал, че „той го е направил“, но сега излязла информация, че такъв се строи в „Надежда“.

„Прилагам линк от 4 юни 2021 година, когато ние, съветниците от ГЕРБ и кметът на района „Надежда“ - също от ГЕРБ, за първи път представихме на гражданите на „Надежда“ проекта ни за общински паркинг там. Тогава Ицо Хазарта не е бил депутат, а изпълнител. Не я имало и партията му, впрочем“, отговаря на това Георги Георгиев.

И припомня, че след това последвало още едно обсъждане, от общината се съобразили със забележките на живеещите край терена, после подготвили проект за паркинга, след това осигурили финансиране, работили месеци наред за всички разрешителни и съгласувателни процедури с държавните органи, гласували в общинския съвет за проекта, защитавали го пред финансиращи институции и гарантирали и общински средства със "Софийски имоти", учредявали обезпечения, „както се се случват нещата, когато искаш и знаеш как.“

„Паркинги с писма от депутати не се строят. Трябват идеи, визия, но и да знаеш и да можеш да го направиш, да намериш пари във време на КОВИД и после ръст с 330% на разходите на градския транспорт на София“, категоричен е Георги Георгиев.

Той припомня, че партията на Хазарта „Продължаваме промяната“ не е подкрепила отпускането на финансиране от Народното събрание за градския транспорт въпреки три пъти по-високите сметки за газ и електроенергия на автобусите и метрото.

„А с г-жа Фандъкова дни наред бяхме в парламента да им представяме разчетите и защо това се налага, писахме не едно и две писма с конкретни данни как се отразява енергийната криза на транспорта. Тогава ни трябваха депутатите - всички (не само нашите от ГЕРБ, които изнесоха битката и успяха), защото градският транспорт на София не е на ГЕРБ, а на гражданите - на всички, без значение дали и коя партия харесват“, каза шефът на Столичния общински съвет.