Най-добрият ни състезател в алпийските ски Алберт Попов се прибра в България след историческия успех с третото място в слалома за Световната купа в САЩ.

Това не се бе случвало на наш скиор от 1984 г., когато Петър Попангелов за последен път в кариерата си се качи на подиума.

"Eмоцията наистина е невероятна, имаше едни 30 минути, в които тръпнахме да видим дали ще бъде подиум. Чувството е повече от страхотно, коментира Попов пред журналисти на летище “София”. - За това сме работили цял живот. Буквално това беше една детска мечта и тя се случи. Беше въпрос на време и къде точно ще се случат нещата.”

Той отдаде дължимото на всички в своя екип за добрата подготовка.

"Благодарности на треньора, че нареди трасето по перфектния начин. Справихме се страхотно. В самото спускане изглеждаше, че карам спокойно. Спуснах се за всичко или нищо. Знаех, че и ските са перфектни. Доверих се на себе си, на екипа и на инстинкта.”

Аби заяви, че предприел разумен риск. Той отчете предимството за втория манш от това, че е тръгнал първи, а вратичките са били наредени от неговия треньор. След това условията са ставали все по-трудни заради обилния снеговалеж.

“Дадох пълна газ. Целта за сезона е повече от постигната. До края отново ще дам пълна газ и каквото стане. В предишните стартове също бях в доста добра кондиция. Слаломът е доста рискова дисциплина.

Покрай огромния снеговалеж теренът беше твърд, като имаше значение дали караш първи или 30-и. Във втория манш имах перфектна позиция и не направих никакви грешки. Хубаво е да гледаш как другите състезатели слизат след теб. Това е страхотна година - с много емоции. Много се радвам", каза още Алберт Попов.