Титаничният Глен Хюз - басист и (по-добрият според мнозина) певец на Deep Purple от средата на 70-те, ще изнесе концерт на 24 юни на Парк център „Юнак“ в София. Фейсбук събитието може да следите тук.

Надсловът не оставя място за въпроси: Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live – Celebrating the 50-th anniversary of the album Burn.

Програмата включва целия албум Burn, но и парчета от Stormbringer и Come Taste the Band.

Хюз, наричан заради страхотния си вокален обхват и височини The Voice of Rock, води банда от първокласни музиканти в състав: Глен Хюз – вокали и бас, Сьорен Андерсен – китара, Аш Шиън – барабани и Боб Фридзема – клавишни.

Билети за събитието са в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини „На тъмно“), както и онлайн на sme.bilet.bg на цени от:

– 70 лв. до 31.03.2023 г. вкл.
– 80 лв. от 01.04.2023 г. до 23.06.2023 г. вкл.
– 90 лв. в деня на концерта, като ще се продават и на място
– 120 лв. – VIP седящи (тераса, с отделен вход и бар)

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.

Може и да е клише, но в последно време Хюз изживява истинска... поредна младост, пеейки в супергрупата The Dead Daisies.

"Гласът на рока" е и басист, а другите нямат нужда от представяне, нали: китарист е Дъг Олдрич (Whitesnake, Dio), барабанист Брайън Тичи (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Billy Idol), а втори китарист Дейвид Лоуи (Red Phoenix, Mink).

Иначе чичо Глен, който е идвал и у нас в най-добрите години на каварненския рокфест, е роден през не съвсем близката 1951 г. Когато след напускането на Йън Гилън и Роджър Глоувър останалите членове на Deep Purple си го открадват от Trapeze, шестващото мнение е, че нов соловокал при това положение изобщо не им трябва.

В крайна сметка обаче надделява мнението, че и за имидж, и по други причини е по-добре да имат и певец освен феноменално пеещия басист. Така изгрява звездата на Дейв Ковърдейл.

А в Trapeze Хюз е свирил с барабаниста Дейв Холанд, който после отива в Judas Priest и бичи съвсем различен як хеви метъл - знаехте това, нали?