Национален празник на България ли е 3-ти март, или ден за отправяне на благодарности към Русия? Този въпрос пак е налице на официалния Ден на Освобождението на България от османско иго, когато за пореден път на връх Шипка и в центъра на София руски знамена се развяха над българските.

В Русия пък някой са обезверени и смятат, че страната трябва да си признае, че може да загуби войната в Украйна. "Не бива да се самозалъгваме, че обществото ни е стабилно", заяви режисьорът Карен Шахназаров.

Путин пък вкара руската икономика във военно положение - макар че Кремъл упорито продължава да твърди, че не води война.

Словакия, една от държавите в Централна Европа, които помогнаха на Украйна със свои оръжия, сега е доволна да е под защитата на НАТО, разкри военният й министър.

В подчинен на Москва Беларус пък бе осъден на 10 години затвор известен опозиционер и Нобелов лауреат за мир. Алес Беляцки от години се бори срещу Лукашенко, ЕС обяви процесите срещу него и други противници на режима за фалшиви.