Ниагарският водопад грейна в цветовете на българското знаме на 3 март вечерта. В 22.00 часа местно време световноизвестната природна забележителност се обагри в бяло, зелено и червено по повод Деня на Освобождението на България. Инициативата беше организирана от Генералното ни консулство в Торонто и се проведе за трета поредна година, предаде БТА.

„Събитието, което вълнува всички българи по целия свят и допринася за създаването на по-добри връзки и разпознаваемост на страната ни на територията на Канада и Северна Америка, отново ще бъде част от честванията за празника под егидата на Генералното консулство“, написаха във Фейсбук от дипломатическото ни представителство преди дни.

По повод Националния ни празник, в цветовете на българския флаг бяха осветени и статуята на Христос в Рио де Жанейро, Бразилия, Милениумският мост в Подгорица, Черна гора и кулата Атакуле в Истанбул Турция. В бяло, зелено и червено грейнаха и обществени сгради във Вашингтон, Лос Анджелис и Сиатъл в САЩ.

А докато над Ниагара и други световни забележителности глееше родният трибагреник на жълтите павета в София се вееха руски знамена.