Старши треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа заяви пред клубния сайт, че "поема цялата отговорност" за шокиращото домакинско поражение от "Пирин" с 0:1 снощи в Разград от Първа лига.

Шампионите не се възползваха от равенството на ЦСКА-София в битката за титлата, дори се отдалечиха с точка и пасивът им е 4.

Шимунджа бе изпратен с викове "оставка" от феновете на "орлите". Той отказа да застане пред медиите след края на срещата, така пред "Диема Спорт" говори един от асистентите му - Светослав Дяков.

По-късно специалистът словенецът направи кратко изявление пред сайта на "Лудогорец".

"Първо искам да се извиня на медиите, че не говорих след мача. Бях много разочарован. Поемам цялата отговорност, футболистите не са виновни. Ще приема каквото реши клубът занапред", рече той.

За смяна на Анте Шимунджа се говори от известно време, като спекулациите се засилиха след отпадането от "Андерлехт" в Лигата на конференциите. Поражението в Брюксел с дузпи даде началото на серия от три мача без победа - две загуби и равенство при само един отбелязан гол.

През зимата "Лудогорец" направи поредната си мащабна селекция, като към неколцината чужденци прибави и звездата на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев.

За фаворит за наследник на Шимунджа се сочи Ивайло Петев. След като не получи нов договор като селекционер на Босна и Херцеговина, той е без работа. Петев бе първият треньор на "Лудогорец" в елитната ни дивизия в ерата на Кирил Домусчиев. Той бе освободен преди първото влизане в групите на Лига Европа, когато тимът стигна до 1/16-финал в надпреварата през сезон 2013-2014.