"Разминах се в гръб с две момичета. Едната нещо накуцваше и ревеше... Другата ѝ казваше: Бързо, бързо, че убихме хора!

Но съм убеден, че са били там!"

Това разказа днес мотористът Марио Гюзелев, който е карал редом с Георги Семерджиев при ужасния сблъсък на 5 юли, при който последният уби две млади жени срещу мол "Парк център".

Мотоциклетистът каза, че е видял аудито още от "България" и "Фритьоф Нансен", където също на червено направило десен завой към мола. И дори го засякло.

Още от предното кръстовище мотоциклетистът е възприел, че светофарът при "Хемус" е червен. Той щастливо се изтеглил вляво, защото му се сторило, че джипът може и да не спре.

Гюзелев напълно убедено заяви пред съда, че стоповете на джипа въобще не са светнали.

Той заяви, че после след удара е видял, че в краката до шофьора е имало дамска чанта - макар че засега основната версия на разследващите е, че Семерджиев е бил сам, когато удря и убива двете млади жени.

Свидетелят бе съвсем категоричен и повтори втори път пред съда за двете бягащи момичета. Които обаче не можа да опише с детайли - освен че хленчели.

Сходни показания - макар и косвени, даде и Георги Бръчков, който чакал на червено, слизайки по "Св. Наум" пред хотел "Хемус". Той слязъл от колата си, за да помогне веднага след удара. По думите му днес на място е имало "различни версии на хора - че видели момичета да слизат от колата или момиче и момче".

На въпроса на съда - някой опитал ли се е да издири въпросните две млади дами, Гюзелев каза:

"Нямам представа."

Иначе лично посочил пред полицаите факта за бягащите момичета.

Делото за катастрофата с две убити млади жени днес продължи в СГС с разпит на очевидци на ужасяващия сблъсък от 5 юли вечерта. 

Млада пешеходка каза, че малко преди удара аудито минало толкова бързо покрай нея, докато се движела по тротоара, че тя отскочила встрани, за да се предпази - по думите ѝ, инстинктивно. После обаче по забележителен начин не чула удара (който иначе друг свидетел описа като "поредица от зверски суперсилни шумове"). Причината е, че била със слушалки.

Следващото, което възприела свидетелката е...

"... по едно време си вдигнах главата и видях много парчета от автомобил. То не приличаше на автомобил.

На по-късен етап разбрах, че всъщност съм чула удар."

Днес стана ясно, че в същата посока на Семерджиев се е движел и споменатият моторист. Което защитата му прегърна - явно, вероятната теза ще е да опитат да изкарат, че водачът е бил засечен.

А от думи на свидетели стана ясно още нещо общоизвестно: че в националната система 112 често ти вдигат оператори от други краища на България и въпреки настояването на едното момиче до обясни с ориентири като хотел "Хемус" или мола на "Арсеналски",  първоначално диспечерът ѝ се накарал, че не обяснява добре, тъй като той не знае къде са всички тези места.