Шефът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин и руският министър на отбраната Сергей Шойгу се хвалят, че за 2 месеца "месомелачка" превзеха половин град.

Това обяви руският военен блогър и бивш военен министър на ДНР Игор Гиркин на профила си в "Телеграм". 

"На 8 март Пригожин и Шойгу с радост съобщават на населението на Руската федерация, че са успели да превземат половината от Артемовск (и двамата неруски новиопи, разбира се, не смеят да произнесат оригиналното име на града - Бахмут).

Без изобщо да отричам смелостта и героизма на бойците и командирите на "Вагнер" (както и на взаимодействащите части на ВС на РФ), ще отбележа само, че резултатите от повече от 2 месеца жестока "месомелачка" под формата на отнемане на половината на градските квартали на малък град свидетелстват за какво ли не, но не и за военните таланти на двамата герои".

Гиркин уверява, "че след окончателното превземане на града настъплението ще "падне на нула" пред следващите вражески укрепени райони", построени по време на щурма на Бахмут и Соледар.

"Трябва да заявя, че зимното настъпление на Въоръжените сили на Руската федерация се ограничи до фронтални удари срещу силно укрепени позиции на Въоръжените сили на Украйна и като цяло завърши с неуспех (което в никакъв случай не компенсира незначителните тактически успехи на нашите войски и големите загуби на противника)".