Осминафинал отново се оказа непреодолимо препятствие за "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига. Френският хегемон спря далеч от голямата цел срещу "Байерн" (Мюнхен), който го победи за втори път - 2:0 на свой терен (1:0 в първия сблъсък).

Ерик Максим Чупо-Мотинг (бивш играч на ПСЖ) откри в 61-ата минута, а 89-ата Серж Гнабри удвои.

Двата съперника предложиха интересно надиграване. Гостите пропуснаха чрез Килиан Мбапе и Лео Меси, а най-чистата ситуация в края на полувремето изтърва Витиня. "Байерн" също имаше своите възможности, но полувремето завърши без отбелязани голове.

По-недоволни от това бяха парижани, които имаха да догонват. След почивката "Байерн" започна по-активно, решен да сложи край на спора и да избегне драма.

Така голът на Чупо-Мотинг 61-ата минута дойде логично - след грешка на Марко Верати. В следващите минути блесна вратарят Ян Зомер, който замествва оперирания Мануел Нойер. Той се намеси при удари на Серхио Рамос и Мбапе. 

Това, че ПСЖ не успя да върне бързо гола, даде отражение на настроението на тима и "Байерн" отново установи контрол. Контрите на тима няколко пъти се разминаха с втори гол, но това все пак стана в самия край, когато Гнабри окончателно потопи Мбапе и компания.

В другия двубой "Тотнъм" и "Милан" направиха тактическо 0:0 в Лондон, така "росонерите" са на четвъртфинал с общ резултат 1:0. 

Кристиан Ромеро поплучи червен картон в 78-ата и лиши "шпорите" от финален натиск. Все пак удар на Хари Кейн с глава едва не попадна в целта в добавеното време. Малко след това бившият играч на "Ливърпул", а сега на "Милан" - Дивок Ориги, удари греда.

Седемкратният шампион е на 1/4-финал в турнира за първи път от 11 години насам.

Осминафиналните реванши приключват идната седмица. Жребият за седващата фаза е на 17 март.