Григор Димитров отпадна в първия кръг на откриващия за годината турнир от Мастърс 1000 - в Индиън Уелс, САЩ, след като се отказа при 6:2, 6:7(5), 0:3 срещу Джейсън Къблър (Австралия).

Не стана ясно каква точно е контузията на българина, но равнището на играта му падна драстично в третия сет и след като загуби третия гейм, той даде знак, че няма да продължи. 

Двубоят започна отлично за Димитров, който проби първото подаване на опонента си и дръпна с 3:0. След това имаше и трудни моменти, като трябваше да отразява точки за пробив. Успя да се справи, а при 5:2 осъществи още един брейк и затвори сета.

Във втория обаче играта бе равностойна, като Къблър стабилизира сервиса и цялостното си представяне. Той даде само една възможност на Григор, но оцеля и развръзката трябваше да дойде в тайбрек.

В него австралиецът поведе с 3:0, а Димитров успя да се върне в битката - 3:3. Важна се оказа точката при 5:5. Българинът прати топката в аут, така Къблър получи сетбол и малко след това се възползва, макар и на началния удар на своя съперник.

В третия сет Григор Димитров бе пробит, получи шанс да го върне, но се размина с шанса и малко след това стисна ръката на Джейсън Къблър.

Ако травмата му е сериозна, той може да пропусне следващия "Мастърс", който е в Маями.