Страхотен успех - това сочат обобщените резултати на услугите на Microsoft, сдобили се с изкуствен интелект само преди месец. Търсачката Bing, браузърът Edge и дори старият чат Skype вече имат достъп до същия модел, който се ползва от световно известния AI ChatGPT.

Само за месец броя на активните потребители на ден в Bing е скочил до 100 млн. души. Мобилната версия пък има 10-кратен ръст на потребителите. Около една трета от тях са напълно нови.

Това не означава, че Bing, която съществува от години, дори се доближава до монополиста в търсенето онлайн - Google - но Microsoft работят върху това. И се готвят за скорошното идване на изкуствения интелект, който конкуренцията разработва.

Но внедряването на AI видно е бил правилният ход - търсачката е далеч по-функционална и удобна с новите възможности, които дава езиковия модел. Има и значително по-високо качество на заявките за търсене.

Изкуственият интелект на Bing има някои сериозни предимства пред ChatGPT. Той е обучен с по-скорошни и точни данни, може да търси директно в интернет, запазва информация за поведението и нуждите на потребителите. И скоро се очаква да бъде внедрен в още повече от инструментите и програмите на Microsoft.