"Всичко навсякъде наведнъж" спечели "Оскар" в категорията за най-добър филм. 

„Чувството е неописуемо. Тази награда е наша. Тя е на целия екип, на прекрасните хора, които го направиха възможен”, заяви продуцентът на лентата при връчването на престижната статуетка.

И допълни:

„Това е за баща ми, който както много емигранти, почина млад. Той ме научи, че хората са по-важни от печалбата и че никой човек не е по-важен от другия”.


 

„Благодаря на всички, които ни вдъхновяваха. Докато растях разбрах, че най-доброто, което можем да направим е да се пазим един друг от хаоса на този свят”, заяви режисьорът на филма Даниел Куан.

"Всичко навсякъде наведнъж" спечели седем награди "Оскар" от 11 номинации и е големият победител на вечерта. Създателите му Даниъл Шайнерт  и Даниъл Куан спечелиха наградата  за най-добър режисьор. Филмът получи три актьорски награди - на Мишел Йео за най-добра актриса, Ки Хи Куан - най-добър актьор в поддържаща роля и Джейми Лий Къртис - най-добра актриса в поддържаща роля.

Освен това спечели наградите за най-добър оригинален сценарий и монтаж.

Останалите номинирани във водещата категория за наградите на американската Академия за кинематографично изкуство и наука бяха "На Западния фронт нищо ново", "Аватар: Природата на водата", "Баншите от Инишерин", "Елвис",  "Семейство Фейбълман", "Тар" ("Лидия Тар"), "Топ Гън: Маверик", "Идиотският триъгълник" и "Жените говорят".

"Навални” с Христо Грозев спечели „Оскар” в категория „Документален филм”. „Ние дължим толкова много на Христо Грозев - нашият българин. Христо, ти рискува всичко, за да разкажеш тази история”, каза режисьорът на филма Даниел Роър.