Менте времена. Фейк разпространява "призовки", получени в Бургаско, а съответните сайтове вече тръбят, че "в Украйна свършиха мъжете, почват от Полша, Румъния, България". Добре е, че платформата Factcheck напомня очевидното - у нас има платена армия, но и резервисти. Последните са по желание.

Също днес друг неправителствен субект - АКФ, изнесе факта, че от Германия е дошло едно потвърждение, че реално съществуват две от "банкнотите в чекмеджето". Това, формално, нищо не означава. Както не означава кой знае какво и че Франция опровергава да е печатала такива серия и номер, Австрия отказва да изпълни европейската ни заповед за разследване, а Испания - само че е приела тази заповед.

Световен доклад сочи, че Украйна вече е третият на планетата вносител на оръжие. След Катар и Индия. И това "добре му се получи" на стратега от Кремъл - няма що.

Не и от Швейцария. Дойде новина, че страната е предпочела да прати на "Вторични" британски ракетни установки, с които разполага, само и само да не попаднат в ръцете на Зеленски чрез Лондон. Защото "войната не е в нашите гени", както казва президентът Ален Берсе.