Украйна ще остане да отбранява Бахмут.

Това стана ясно след като украинският държавен глава Володимир Зеленски проведе заседание с председателствания от него Щаб на Върховния главнокомандващ във вторник, съобщи президентството.

Членовете на Щаба изслушали доклади на командирите на оперативно-стратегическите групировки на войските за актуалната обстановка на фронта.

"След като разгледаха хода на отбранителната операция в района на Бахмут, всички членове на щаба изразиха обща позиция за по-нататъшното задържане и защита на град Бахмут. Страните анализираха и снабдяването с оръжия и боеприпаси на отбранителните части на фронта. Те също така обсъдиха темповете и обемите на доставката на техника и въоръжение от партньорите на Украйна и разпределението им по групите войски".

В съобщението се уточнява, че на срещата са присъствали ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак, началникът на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов, главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, министър-председателят Денис Шмихал, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов и командири на войски и оперативни направления.

На срещата присъствали и членове на правителството, ръководители на службите за сигурност и правоохранителните органи.