По-малко от година след като покойната кралица Елизабет Втора се появи на екрана в компанията на мечето Падингтън, отмервайки ритъма на парчето "We Will Rock You" с почукване на сребърна лъжичка върху порцеланова чаша чай, Брайън Мей - човекът, написал хитовата песен, беше приет в Бъкингамския дворец, за да получи рицарско звание, съобщи Би Би Си. 

Честта беше оказана на китариста на "Куин" за заслуги към музиката и благотворителността. По традиция крал Чарлз Трети докосна Мей по рамото с меч.

Снимки показват как Негово Величество разговаря с Брайън Мей, след като го посвети в рицарство, и как музикантът позира с медальона си след церемонията.  

Мей свири с група "Куин" от десетилетия и заедно с останалите ѝ членове е написал многобройни хитове през 70-те и 80-те години на миналия век. Музикантът също така е известен активист за правата на животните.

Съпругата на Брайън Мей, актрисата Анита Добсън, позната с ролята си на Анджи Уотс в сапунената опера "Ийст Ендърс" на Би Би Си, също присъства на събитието, информира БТА.