Рик Алън е получил нараняване на главата след брутално нападение от 19-годишен младеж в понеделник в САЩ.

Новината бе съобщена днес от "Тангра мега рок", цитирайки западни медии.

Def Leppard в момента са на гигантско световно турне като съпорт на Motley Crue. Двете банди - неочаквано за мнозина, намериха ниша и в момента буквално помитат най-големите стадиони, изживявайки... неясно коя поред творческа младост.

Та, барабанистът на Leppard излязъл да изпуши една цигара пред хотела във Форт Лодърдейл, Флорида, където групата била настанена по повод съвместния концерт в града с Crue предишната вечер.

Непознато момче внезапно се затичало с всички сили към Алън и го блъснало в гръб, вследствие на което 59-годишният музикант паднал и си ударил силно главата в земята. 

Нападателят, който според свидетели на инцидента бил силно интоксикиран, повалил и жена, притекла се на помощ на пострадалия, продължил да я удря на земята, след което яростно хвърлил стол към прозореца на хотелския ресторант.

Младежът бил задържан от служители на охраната на хотела, които го предали на пристигналите по сигнал полицаи.

19-годишният Макс Харли от Охайо бил освободен от Окръжния затвор на следващата сутрин срещу гаранция. От видеото долу се вижда, че той запазва мълчание пред посрещналите го на входа репортери на местни медии.

Рик Алан със сигурост е един от най-силните хора в рока. Той губи лявата си ръка при автомобилна катастрофа още през 1984, но после бандата не желае да го смени. Изчаква го да се възстанови напълно, а специалисти конструират безаналогов сет барабани, на които той свири без лявата си ръка.

Той е дал показания под клетва пред полицията и ще повдигне обвинения на своя нападател.

Ето и видеорепортаж за нелепото събитие: