Зловещо интро на чиста китара, характерно по-скоро за ранната Metallica. И после - безмилостна сеч!

Dieth е новата група с участието на бившия басист на Megadeth Дейвид Елефсон. Дългогодишната "сянка" на Мъстейн бе изхвърлен "като мръсно коте" след скандал с чатове с непълнолетна дама.

Въпреки това обаче и преди Клуб Z е писал за мега-широките интереси и творчески търсения на басиста, композитор и беквокал. 

В новия проект компания на Дейв Джуниър - както бе известен, преди с адаша Мъстейн да се изпокарат, правят шведският китарист и вокалист Гилерме Миранда (екс-Entombed A.D.) и барабанистът Михал Лисейко (екс-Decapitated). Ама какви имане на банди само, а?

Определено им импонира дебютното парче To Hell and Back.

Триото ще издаде дебютния си албум To Hell and Back на 2 юни чрез най-известните продуценти на "стружки" - Napalm Records.

Материалът е продуциран от самата банда, миксирането и мастерирането са направени от Томаш Залевски в неговото Zed Studios в Полша.

Творбата ще се предлага на CD, винил, дигитално и като специално издание, пише WeRock.bg.

Новина дойде и от друга фамилия брилянтни музиканти, преминали през Megadeth. Барабанистът Шон Дроувър и брат му Глен Дроувър (китари) обявиха името на новата си супергрупа. Тя ще се казва Withering Scorn и ще включва още басиста на Fates Warning Джо Дибиазе и германския вокалист Хенинг Басе.

Идеята за проекта била още от 2021 г., но чак сега се стига до осъществяването ѝ. Очаква се скоро да бъде обявен договор с лейбъл и заглавието на дебютния запис на Withering Scorn.

За разлика от Шон, който блъска барабаните зад Дейв Мъстейн цели 10 години, Глен Дроувър се задържа в обичаната трашбанда само 4 г. - между 2004 и 2008 .