"Всичко това е лъжа! Това е шоу!" ("Это все неправда! Это напоказ!").

Тези думи извика жена по време на неделната среднощна визита на руския президент Владимир Путин в окупирания украински град Мариупол, предаде "Гордон". Диктаторът разговаря с местни жители, когато се чува викът на протестиращата.

На кадрите се вижда как охранители на държавния глава се обръщат към източника на недоволството, някои от тях правят знаци с ръце.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко обяви в "Туитър", че повечето руски пропагандни медии впоследствие са разпространили цензурирана версия на видеото, в което този любопитен епизод от визитата е пропуснат. 

Пресслужбата на Кремъл твърди, че Путин е долетял до Мариупол с хеликоптер, а с кола е "обиколил няколко района на града, разгледал бреговата ивица, сградата на театъра, паметни места".

"В микрорайон Невски Владимир Путин разговаря с жителите на Мариупол. По време на разговора жителите на Мариупол задаваха въпроси, свързани със забавянето на изплащането на заплатите, получаването на руско гражданство и паспорти. По покана на едно от семействата президентът посети дома им", гласи официалното описание на срещата в сайта на Кремъл.

Министерството на отбраната на Украйна отбеляза, че Путин е посетил Мариупол през нощта, "както подобава на крадец", за да може по-лесно да се скрие от любопитни очи реалното състояние на града, разрушен от окупационните войски.