Сили на жандармерията са разположени от днес в селата Тъжа и Манолово. Оттам са двете фамилии, които вчера се сбиха на пазара в общинския център Казанлък.

В схватката са участвали над 30 души, арестуваните са 11, пояснява днес МВР.

При боя са пострадали 18 човека. Сред тях четирима са с опасност за живота, с тежки черепно-мозъчни травми. Един почина от наранявания, нанесени с ножове, брадви и сопи. Той е бил на 37 г., има и две деца, съобщава днес бТВ.

Медията показа, че в село Тъжа има полиция, която пази къщите на едната от враждуващите фамилии.

Пред бТВ един от пострадалите от Тъжа, разказа, че напълно безпричинно е бил нападнат, когато просто излизал от колата си. По едно съвпадение точно отивал на дело.

„Преди няколко седмица биха нашия зет в казино в Павел баня, имаха дело с Маноловци. Отивахме на делото.

10-15 души от нашите са в полицията. Жените и децата се страхуват да излизат в село Тъжа“, разказа пострадалият мъж от Таирови.

Той обясни, че не искат да се бият, а да работят. Мъжът бе категоричен, че този път нападението идва от другото ромско семейство.

Убитият е трябвало да бъде именно част от споменатото наказателно дело за предишния побой, обяснява кметът на с. Манолово.

Вчера - малко като в каубойски филм, по обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове.

Двата ромски клана е трябвало да се явят на споменатото дело в съда, но внезапно започва тежкият "извънсъдебен" спор.