Най-малко 14 души са загинали, а други 24 са били ранени при руски атаки в Украйна, съобщиха днес от пресслужбата на украинската армия в Киев, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Единадесет района, разположени предимно по протежение на източната и южната част на фронтовата линия, са били обстрелвани, допълват от украинската армия.

По-рано Украйна съобщи за няколко смъртни случаи в Донецка област.

Има загинали и ранени и в жестоко оспорвания град Бахмут, написа в "Телеграм" областният управител на Донецка област Павло Кириленко.

Относно нападението с руски дронове близо до Киев рано тази сутрин украинският президент Володимир Зеленски заяви, че то е пример за това, че Москва не проявява интерес за възстановяване на мира, отбелязва Ройтерс.

При нападението срещу Киевска област снощи са загинали трима и са ранени седем души, съобщи местната военна администрация в "Телеграм":

Междувременно Зеленски посети предната боева линия в Бахмут и раздаде медали на отличилите се военни, съобщи президентската канцелария.

Най-малко 18 души и два жилищни блока в украинския областен град Запорожие пострадаха днес от руски ракетен удар, съобщиха Зеленски и местните власти.

Потребители на социалните мрежи разпространиха снимки на експлозии, пожар и разрушени и обгорени фасади.

Русия атакува Украйна с дронове и ракети от снощи до днес, предадоха по-рано украинските медии.

Украинската ПВО е засекла 21 дрона над Киев и северните области на страната снощи и е успяла да свали 16 от тях, съобщиха властите.

Днес въздушната атака е продължила с обстрел на Запорожие, съобщи по-рано в Телеграм началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.