Актьорът Камен Донев призова директора на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев да премерят сили на боксовия ринг. При това декларира: "Абсолютно сериозен съм".

Преди това стана ясно, че Василев е завел иск срещу Донев, тъй като се е почувствал обиден от някои от оценките, които актьорът сподели в тв ефир при свое гостуване в бТВ. Донев тогава в коментар на скандала в Народния театър и уволнението на режисьора Александър Морфов нарекъл директора „мижитурка“, „човечец“ и казал, че „не е читав човек“. Василев настоява актьорът да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди. Делото вече е насрочено.

Камен Донев реагира във фейсбук с кратка публикация, озаглавена "Ако си мъж..."

Ето я цялата:

АКО СИ МЪЖ

… За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена…. И това може да се осъществи на БОКСОВИЯ РИНГ - по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза.

Абсолютно сериозен съм.

Чакам отговор.

P.S

Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.

Камен Донев - евентуален бъдещ директор на Народен Театър “Иван Вазов” или Министър на културата.

В културната дискусия се включи индиректно и Ицо Хазарта.

"Директорът на Народния театър щял да съди Камен Донев за обида.

С цялото ми уважение - трудно бих се сетил за по-сигурен начин цяла България да започне да те нарича "мушмула", написа той в профила си във фейсбук.