Енергийната ни инфраструктура вече не е основна цел на Русия. Руските окупатори преориентират посоката на своите удари. Енергията остава цел, но в приоритет на руските атаки може да се превърнат военните обекти и логистичната система на войските ни.

Това каза в интервю за "РБК-Украйна" Вадим Скибицки, зам.-началник на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна.

"Да вземем последните удари на безпилотни летателни апарати в нощта на 17 срещу 18 март и в нощта на 21 срещу 22 март. Те удариха бази с горива и смазочни материали в Новомосковск, Житомир, имаше удари и в Яворовски район. Основните цели бе логистичната система на нашите войски и концентрацията на нашата техника, която се намира в точките на дислокация", спомня си Скибицки.

Той отбеляза, че зимата вече е приключила, а Кремъл така и не е успял да разруши украинската енергийна система. 

"Затова сега руснаците донякъде ще пренасочат направленията на ударите. Те могат да бъдат военни обекти, пунктове, на които има съсредоточаване на наши войски, и логистичната система на нашите групи".

Той уточни, че енергетиката ще продължи да бъде фокус на руските атаки, пък макар и с намален интензитет.

"Ще има (удари) и срещу критични инфраструктурни обекти, преди всичко икономически, които влияят върху развитието на нашата държава. Това са петролни рафинерии, предприятия от военно-промишления комплекс и т.н.", обяснява Скибицки.