Скоро украинските сили ще се възползват от руските загуби край Бахмут, както някога в близост до Киев, Харков, Балаклия и Купянск.

Това обяви командващият украинските Сухопътни войски Олександър Сирски на канала си в "Телеграм". Сирски е сред основните поддръжници на идеята Украйна да продължи защитата на града, въпреки нарастващите критики сред международни експерти.

"Агресорът не се отказва да превземе Бахмут на всяка цена, въпреки загубите в жива сила и техника. Основните сили на Руската федерация в това направление са представителите на ЧВК "Вагнер". Без да пестят нищо, те губят значителна сила и издишват. Съвсем скоро ще се възползваме от тази възможност, както някога в близост до Киев, Харков, Балаклия и Купянск.

Под непрекъснатия огън на артилерията и авиацията на противника нашите войници на фронта демонстрират нечовешка устойчивост, мъжество и храброст. По-специално частите от 93-та, 10-та, 57-ма и 5-та бригади, които в момента защитават нашата родина в източната част на страната. Слава на Украйна!"