Един човек е загинал след стрелба в албанската телевизия "Топ Ченъл". Действието се е разиграло около 01:00 часа през нощта.

Полицията е открила наблизо опожарен автомобил, за който се предполага, че е на извършителите. Според информацията табелите на автомобила са крадени. На място има полиция, продължава и работата на следователите по изясняване на обстоятелствата, съобщават албанските медии.

"В резулат на стрелбата охранител, 60-годишен гражданин с инициали П. К., загуби живота си", съобщи местната полиция, цитирана от "Балкан Инсайт".

Премиерът на Албания Еди Рама изрази съболезнованията си на семейството на загиналия и заяви, че престъпната агресия срещу "Топ Ченъл" изисква ясен отговор от страна на правоохранителните органи.

"Бяхме шокирани, когато разбрахме, че е имало нападение с огнестрелно оръжие в помещенията на Top Channel в Албания, където е убит охранител на обекта. Изразяваме нашите съболезнования на семейството и призоваваме албанските власти да проведат независими и професионални разследвания", пише Европейският център за свобода на печата и медиите.