Костя е известен български политик. Толкова известен, че няма нужда се назовава нито цялото му име, нито партията му. Има и хигиенни съображения за подобно премълчаване. Пък и рускозвучащото Костя много му отива.

В последно време Костя се е захванал да прави референдум в защита на българския лев от омразното евро. Ако щяхме да сменяме лева с рубла, вероятно нямаше да е толкова активен.

Костя дори се изживява като защитник на демокрацията. Нищо, че обича да говори за лагери от времето на комунизма и да подхвърля, че те може би трябва да се завърнат като практика. И има навик да плаши политическите си опоненти с нещо като нов народен съд.

"В момента ние събираме подписи за референдум в защита на българския лев. В хода на кампанията медии, политици, наблюдатели, коментатори и всякакви обществено ангажирани личности се упражняваха по темата как не трябва да има референдум не трябва да бъдат питани хората, защото те не знаят, неграмотни са, не бива да бъдат питани и нямат право да вземат решение. Това е опасно за демокрацията".

Това обясни вчера Костя пред бТВ.

Референдумите безспорно са основен демократичен прийом. Но не и референдумите, организирани от такива като Костя, Хитлер, Георги Димитров – да, те също са ги правили. Референдум трябва да се прави по теми, по които хората не са се произнесли.

А по темата за еврото те се произнесоха 4 пъти в последните 2 години на парламентарни избори. И дадоха над 170 депутати на партии, според които България  трябва възможно най-бързо да влезе в еврозоната. Предстои да се произнесат и в неделя и почти сигурно резултатът ще е подобен.

Така че Костя не се интересува от мнението на хората. Той просто прави пореден отчаян опит да спре нормалното европейско развитие на България.

За Костя най-големият проблем в България е демографската криза.  Една от причините за тази криза обаче е огромният брой емигранти, който се насочва предимно към държави от еврозоната.

Защо после една част от тези хора гласуват за Костя е един много сериозен въпрос.  Не е много сигурно колко точно грамотни са тези хора, след като с краката си гласуват едно, а с ръцете и бюлетините - друго.

Няма доказателства Костя да получава рубли. Както е известно, получените рубли никъде не се осчетоводяват. За разлика от грантовете, толкова омразни за Костя.

Но е сигурно, че Костя работи в полза на Русия - единствената държава, която има интерес да спре нашето европейско развитие. Най-обикновена причинно-следствена връзка.

Костя обича да се сравнява с Васил Левски. В това няма нищо лошо, всички политици трябва да го правят. Защото Левски е не нещо друго, а най-великия български политик.

Само че Васил Левски е искал да сме равни с другите европейски народи. И е имал предвид тези народи, които отдавна са в еврозоната. Въобще истинското Възраждане и хибридното "Възраждане", което Костя се опитва да ни пробутва, са доста различни работи.

Костя обаче е прав за едно - българският народ като цяло не е прост и не е неграмотен. Рано или късно той ще схване лъжите на Костя и компания. Важното е да е възможно най-рано.

За такива като Костя Левски е казвал следното:

"Целите сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме".