В истински кошмар се превърна концертът на дет метъл ветераните Morbid Angel в град Белвидере, Илинойс в петък вечер, предават агенции. Един човек загина, а 28 получиха различна степен наранявания след срутване на покрива на мястото на концерта им - Apollo Theater, съобщава "Тангра мега рок".

Полицията съобщава, че в този момент в залата е имало 260 души, при капацитет 1500. Националната метеорологична служба алармирала населението в 19:45, че се очаква торнадо и Morbid Angel, които трябвало да излязат на сцената в 21:40, се възползвали от скоростта на социалните мрежи, за да посъветват феновете, които все още не били пристигнали в залата, да намерят сигурен подслон.

Самите те били в своя концертен автобус, когато 10 минути след подадения сигнал за опасност, покривът се срутил.

Първата подгряваща група Crypta вече била приключила и публиката излязла, за да пуши отпред, но хората бързо се върнали вътре, защото навън започнал яростен дъжд.

"Тогава входната врата към залата започна да се тряска с всичка сила. Токът спря и след това целият покрив падна върху хората в предната част. Аз успях да се спася без драскотина, като излазих през една дупка във вратата", споделял оцелял по чудо фен.

Над 20 линейки и множество пожарни и полицейски коли пристигнали на мястото на апокалипсиса.

Рокрадиото припомня, че концертът е част от американското турне на Morbid Angel с подгряващи Crypta, Skeletal Remains и Revocation (ама, че имена, а?!).

Иначе Белвидере се намира на около 100 километра от Чикаго. Залата Apollo Theatre е отворена през 1921 специално за театрални пиеси, кинопрожекции и водевилни представления. 

Ето и кадри от инцидента:

Morbid Angel е американска дет група, базирана в Тампа, Флорида, и сформирана през далечната 1983 г. Те имат 9 студийни и 2 конертни албума.

Ето какви неща свирят те: