Ако опцията "Не подкрепям никого" на бюлетината беше партия, тя щеше да е част от следващото Народно събрание и да надмине и "Има такъв народ". Това сочат данните на ЦИК при 99,58% обработени протоколи.

108 677 българи са гласували протестно, като вотът им не отива за нито една партия, и единственият ефект от него е вдигането на активността. Това е рекорд за тази възможност на бюлетината, въведена сравнително наскоро - през 2016 г.

При първия опит преди 7 години над 87 хил. българи отказаха да подкрепят партия, но отидоха до урните. След това популярността на "Не подкрепям никого" спадна, до 2022 г., когато отново над 87 хиляди гласуваха така.

Вдигането на активността обаче има едно последствие - вдига се изискването за това евентуален референдум да бъде валиден. За тази цел гласувалите в него трябва да бъдат поне толкова, колкото са излезлите да пуснат бюлетина на последния парламентарен вот. Това означава, че тези избиратели затрудняват "Възраждане" и БСП и техните амбиции за народни допитвания.