UBS ще интегрира новопридобитото си крило Credit Suisse в продължение на цели 4 години. Това заяви в сряда председателят на борда на швейцарската банка Колм Келехер по време на общото годишно събрание на институцията. 

Сделката по придобиването на колабиралата Credit Suisse бе сключена преди няколко седмици с помощта на швейцарската централна банка и правителството. Ако това не бе станало най-вероятно "заразата" щеше да се разпространи към другите банки в страната и да предизвика финансова криза не само в Швейцария, но и в цяла Европа. 

В сряда Келехер нарече придобиването "нелесна сделка", защото носела "значителен риск при изпълнение" и добави, че очаква интеграцията да продължи до 4 години. Въпреки това, обясни Келехер, UBS остава уверена, че интеграцията ще бъде успешна. 

Келехер също така отбеляза, че UBS е решила да спре програмата си за обратно изкупуване на акции на фона на придобиването на CS, но обеща да я възобнови възможно най-скоро.

Председателят на UBS потвърди, че Серджо Ермоти официално ще поеме поста главен изпълнителен директор на банката от днес и добави, че швейцарският кредитор възнамерява да се съсредоточи върху разрастването на своето управление на активи и на богатството, като същевременно реши да намали значително размера на капитала, разпределен за инвестиционно банкиране".