Момчето нинджа се завръща. Суперпопулярната поредица „Момчето нинджа“ на австралийския писател Ан Доу, реализирала милиони продадени копия по цял свят, продължава на български с четвърта книга. Новите приключения на младия Нелсън Кейн са в книжарниците от 6 април с емблемата на издателство „Кръг“.

Преводът отново е на детска писателка Юлия Спиридонова – Юлка. Книгата включва и илюстрациите на Джереми Лей, които малките читатели харесват толкова много.

Като последния нинджа на света съдбата на Нелсън Кейн е да защитава хората от силите на злото и точно това ще направи в новата книга. Историята този път се завърта около цирка, който гостува в града – най-вълнуващото нещо в живота на децата от Дък Крийк. Нелсън, братовчед му Кени и съученичката им Тифани усилено репетират номер с желанието да бъде включени в програмата на шоуто. Но неочаквано градът се оказва заплашен от гигантски разбеснели се роботи. Нелсън трябва да влезе в ролята на Момчето нинджа и да се изправи срещу злодея доктор Кейн – злия брат близнак на неговия изчезнал баща. 

„Момчето нинджа 4“ е подходяща, както за начеващи читатели, така и за онези, които вече се чувстват по-уверени самостоятелно да разгръщат страниците. 

Комикът Ан Доу е един от най-продаваните австралийски автори за всички времена.

Представяме ви извадка: